Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ζάεφ: Το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό για να επιλύσουμε το θέμα του ονόματος PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΣΤΗΛΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 12:41   

dimopfΑισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το θέμα του ονόματος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ενώ αίσθηση προκαλεί.

"Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ελπίζει ότι σήμερα θα επιτευχθεί μια συμφωνία για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος, μετά από την τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Ο Ζάιεφ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, εάν το νέο όνομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του Νίμιτς που έχουν πέσει στο τραπέζι", μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά το πρακτορείο ειδήσεων Makfax από τα Σκόπια.

"Χθες είχαμε μια πολύ καλή εξέλιξη στις συνομιλίες. Ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι καλό. Είπα ότι είμαι αισιόδοξος και ότι είναι δυνατό να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική συζήτηση για μένα, πολύ σημαντική. Ελπίζω ότι θα καλύψουμε όλες τις πτυχές, ώστε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες και των δύο πλευρών", είπε ο Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας πρόσθεσε ότι "εάν επιτευχθεί σήμερα συμφωνία, θα 'κλειδώσουν' αμέσως οι ατζέντες επικοινωνίας και ενημέρωσης σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες, με στόχο την τελική υπογραφή της συμφωνίας", σχολιάζοντας έτσι τα δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι η συμφωνία θα υπογραφεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες.

"Πιο σημαντικό είναι το δημοψήφισμα"

Ο Ζάεφ τονίζει, ίσως για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο, πόσο σημαντική είναι η δήλωση δημοψηφίσματος των πολιτών στην πΓΔΜ.

"Το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος", ανέφερε ο Ζάουφ και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα, και ειδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, να δείξουν προσοχή στις δηλώσεις τους και να βοηθήσουν τους πολίτες, ώστε να τοποθετηθούν ευκολότερα στο δημοψήφισμα.

Δες ακόμα: Στήλες

πηγή:news247.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved