Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ERC-OMAE: Επιστροφή στη Λαμία για το Rally Acropolis PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Articles | auto-moto
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016 17:40   

acroΕπιστροφή στη Λαμία, όπου ήταν για πολλά χρόνια της διεξαγωγής του, για το Seajets Rally Acropolis όπως ονομάζεται από πέρυσι. Χαράς ευαγγέλια σε όλους εμάς του φαν του motorsport που δε θα χρειαστεί να διανύσουμε 600+ χλμ για να παρακολουθήσουμε την "κορυφαία" αθλητική διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας.

Σοβαρή υποστήριξη και δραστικό ρόλο είχανε για την επιστροφή του στη Λαμία όλοι οι αξιωματούχοι της Στερεάς Ελλάδας.

Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω μας δημιουργείται ΠΑΛΙ μια συγκεκριμένη απορία: Γιατί δεν ενεργούν στη Βόρειο Ελλάδα οι αρμόδιοι (Λέσχες, Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε., Περιφέρεια, Δήμοι κλπ.) για να καταθέσουν μια σοβαρή πρόταση να πραγματοποιηθεί στις ειδικές της Χαλκιδικής, όπου υπάρχουν σαφώς οι καλύτερες ειδικές στην Ελλάδα, το Rally Acropolis;

Μήπως δεν φταίει πάντα η Αθήνα;

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της "Ελληνικής Ομοσπονδίας" Ο.Μ.Α.Ε.:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους αναφορικά με τη διοργάνωση του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 και αξιολογώντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τον αγώνα με βάση κυρίως την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του στα όρια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τη Λαμία.

Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Λαμιαίων, Νίκος Σταυρογιάννης, «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή την ιδέα της επιστροφής του αγώνα έπειτα από δέκα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ειδικές διαδρομές που χαρακτήρισαν επί σειρά ετών το Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να «ζωντανέψουν» και πάλι, υποδεχόμενες τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA στις 6-8 Μαΐου.

Στο πλευρό της ΟΜΑΕ, σε ρόλο συνδιοργανωτή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πλαισιώνουν ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Το ΔΣ της ΟΜΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τόσο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Λουτρακίου, της πόλης που φιλοξένησε υποδειγματικά για έξι χρόνια τον αγώνα, όσο και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, όπως και τον Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, οι οποίοι στήριξαν πάση δυνάμει τον αγώνα και τους διοργανωτές του από το 2009 και έπειτα.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Στερεά Ελλάδα πλέον, η νέα διαδρομή του αγώνα, με ειδικές διαδρομές όπως το Ελευθεροχώρι, το Ρεγκίνι, την Ελάτεια-Γραβιά κ.ά., έχει «χαραχθεί», και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της.

Του Γιάννη Τζιώνα
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved