Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος ενοικίου PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΕΛΛΑΔΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 10:50   

epidΤις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου. Λόγω ενός μικρού τεχνικού προβλήματος, όπως είπε και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου έχει καθυστερήσει να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ωστόσο, οι τεχνικές προσομοιώσεις ολοκληρώνονται άμεσα, και η πλατφόρμα θα λειτουργήσει για να "υποδεχθεί" τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Όπως έχει ανακοινωθεί, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στα πρότυπα εκείνης του ΚΕΑ και του κοινωνικού μερίσματος.

Στο υπουργείο Εργασίας δεν ανησυχούν, καθώς τα επιδόματα θα δοθούν αναδρομικά και για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Η πρώτη πληρωμή πιθανόν θα γίνει τον Απρίλιο.

Οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα θα είναι παρόμοια με την πλατφόρμα για το ΚΕΑ και το Κοινωνικό Μέρισμα. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του TAXISnet. Δηλαδή:

  • Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του TAXISnet
  • Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
  • Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.)
  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
  • Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση
  • Οριστική υποβολή της αίτησης
πηγή:enikos.gr
go


 

inaoussa.gr - All Rights Reserved