Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τέλος Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για τη μείωση των εισφορών για επαγγελματίες-Τι θα προβλέπει PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΕΛΛΑΔΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 08:36   

epaggΣυνάντηση για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο είχε με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή η υπουργός Εργασίας, το νομοσχέδιο που θα περιέχει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα αφορά στις εισφορές των άμισθων δικηγόρων και θα προβλέπεται από 1/1/2019: α) μείωση των εισφορών κύριας σύνταξης από 20% σε 13,3%, β) διατήρηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στο 6,95% και γ) διατήρηση των προβλεπόμενων "εκπτώσεων".

Παράλληλα οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ θα διαμορφωθούν σε πάγια ποσά (64,5 ευρώ μηνιαίως για τους δικηγόρους Αθηνών που επιβαρύνονται με εισφορές εφάπαξ και 41 ευρώ μηνιαίως για τους δικηγόρους των λοιπών δικηγορικών συλλόγων που δεν επιβαρύνονται με εισφορές εφάπαξ). Η μείωση των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2017.

πηγή:enikos.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved