Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στις προτεραιότητες του ΟΣΕ οι περιοχές που αναζητούν διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού-Ανάμεσα τους και η Νάουσα PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΝΑΟΥΣΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 16:05   

ose«Καλύτερες μετακινήσεις με σύγχρονο σιδηρόδρομο» είναι το μήνυμα που επιδίωξε να περάσει στους εργαζόμενους του ΟΣΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Σπηλιόπουλος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη το 2022 να καλύπτεται σε τρεις ώρες με το τρένο.

Ο κ. Σπηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια κοπής της βασιλόπιτας των εργαζομένων, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει σε ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Μεγάρου στην Καρόλου, όπου είναι τα γραφεία του ΟΣΕ, προσθέτοντας, «ξεκινήσαμε αγώνα δρόμου για να οδηγήσουμε τον ΟΣΕ στη νέα εποχή, με υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα ο βασικός κορμός ΠΑΘΕ θα διαθέτει σύγχρονο δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών -φιλοδοξεί το 2021 η απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη να καλύπτεται σε 3,30 ώρες-, καθώς θα δοθεί έμφαση στις υποδομές και μεγάλη σημασία στη συντήρηση του δικτύου.

Προτεραιότητες

Γενικότερα, ο ΟΣΕ, στοχεύοντας αφενός στην επαύξηση των εσόδων του και αφετέρου στη ραγδαία αναρρίχηση των εμπορευματικών μεταφορών της χώρας, αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στη σύνδεση του δικτύου με τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ).

Η σύνδεση του δικτύου με τις βιομηχανικές περιοχές, στα πρότυπα των συμφωνιών με τη Motοr Oil για τα διυλιστήρια της Κορίνθου και με τα ΕΛΠΕ για την ανάταξη της παροπλισμένης γραμμής ΣΚΑ-Ελευσίνα, αποτελεί προτεραιότητα του ΟΣΕ. Μόνο οι προγραμματικές συμβάσεις για τη διασύνδεση διυλιστηρίων και βιομηχανικών μονάδων πέριξ της Κορίνθου με το δίκτυο, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν μεταφορική ικανότητα 300.000 τόνων ετησίως.

Ως το 2022 προβλέπονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΣΕ, μελέτες για βιομηχανικές συνδέσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ, επικεντρώνοντας στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Θίσβης, Βοιωτίας, Κιλκίς, Διαλογής Θεσσαλονίκης, Οινόης, Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, Έδεσσας. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στις περιοχές με πρωτογενή παραγωγή, όπως Έδεσσα, Κομοτηνή, Νάουσα, που αναζητούν διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα, εξετάζονται περίπου 70 βιομηχανικές περιοχές για να τεθούν προτεραιότητες, με στόχο μέρος των επενδύσεων να χρηματοδοτηθεί και από την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ.

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved