Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εξελίξεις για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Νάουσα PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΝΑΟΥΣΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 04:26   

fusikoΤο σημείο εξόδου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας στο επίκεντρο της σύσκεψης της Θεοδώρας Τζάκρη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του logospellas.gr

Σύσκεψη της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νίκο Μπουλαξή

και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θεόδωρο Τερζόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-5-2018) στα γραφεία της ΡΑΕ στην Αθήνα με θέμα την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης στο βαλβιδοστάσιο του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας, το οποίο έχει αποφασισθεί από τον ΤΑΠ να αποτελεί ένα από τα τρία σημεία εξόδου του αγωγού, καθώς αποτελεί αποφασιστικής σημασίας έργο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία και τη Νάουσα με σωληνωτό αγωγό (και όχι με τεχνολογία CNG).
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της ΔΕΔΑ Α.Ε., η επένδυση στο σημείο εξόδου του ΤΑΠ σε ιδιόκτητο οικόπεδό του στο Άσπρο για την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης (από τις 90 ατμόσφαιρες στις 19 ατμόσφαιρες) ανέρχεται στο ύψος των 3 εκ. ευρώ.
Στη σύσκεψη τέθηκαν δύο ζητήματα: α) ποιος θα διενεργήσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και β) πως θα εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίησή του και αφού εξετάστηκαν πολλές εναλλακτικές δυνατότητες, συμφωνήθηκαν τα εξής:
Πρώτον: Η ΔΕΔΑ Α.Ε. θα καταθέσει εντός της εβδομάδας στον Πρόεδρο της ΡΑΕ έκθεση περιγραφής της κατάστασης, η οποία θα περιγράφει τον διαθέσιμο χώρο για την υλοποίηση του έργου και μια πρώτη εκτίμηση των απαιτούμενων ποσοτήτων που θα πρέπει να βγαίνουν από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ με σκοπό να διερευνηθεί και να διαμορφωθεί το καθεστώς λειτουργίας και χρήσης του σημείου εξόδου.
Δεύτερον: Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με επίσπευση της ΡΑΕ, παρουσία της ΔΕΔΑ Α.Ε. και της κ. Τζάκρη με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς (ΤΑΠ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΕΠΑ Α.Ε. κλπ) ώστε να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι το έργο της κατασκευής του σταθμού μέτρησης -αποσυμπίεσης στο Άσπρο Σκύδρας εκτός από βαρύνουσας σημασίας για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην περιοχή εμφανίζει πρωτόγνωρη δυσκολία, δεδομένου ότι ουδέποτε στην χώρα έχει υλοποιηθεί αντίστοιχο έργο και πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά όλες οι λεπτομέρειες. Η κ. Τζάκρη θα ενημερώνει τακτικά για τις αποφάσεις που θα ληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved