Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εξαιρετική η ομιλία για την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» στη Νάουσα από την κα. Έλενα Ράπτη (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΝΑΟΥΣΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Σερδαρίδη Σωτήρη on Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 20:52   

Μια εξαιρετική ομιλία που βοήθησε μικρούς και μεγάλους να αντιληφθούν την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Κολυμβητική Ακαδημία Νάουσας.

Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσων του πολυχώρου πολιτισμού της Βέτλανς έκανε ο πρόεδρος της Κ.Α.Ν κ. Δημήτρης Γιαννακίδης που ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμμετοχή τους και τον κόσμο για την παρουσία του.

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Έλενα Ράπτη ως συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ανέλυσε διεξοδικά τα ζητήματα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μέσα από εικόνες, video αλλά και διεξοδικές αναφορές η κα. Ράπτη παρουσίασε την δράση του «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει γονείς και παιδιά να αντιληφθούν, αλλά και να προλάβουν την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Στην συνέχεια η κα. Κουσίδου Σοφιά προϊσταμένη του τμήματος ανηλίκων Θεσσαλονίκης ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τον ρόλο της αστυνομίας, αλλά και τους χειρισμούς σε περιπτώσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο κ. Ντούγκας Αναστάσιος δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη, εξειδικευμένος σε θέματα εγκλημάτων κατά των παιδιών,με την σειρά του ανέδειξε το νομικό πλαίσιο γύρω από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και τις ποινές που επιβάλει η ελληνική δικαιοσύνη σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μετά το πέρας της ενδιαφέρουσας παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό που την παρακολούθησε ώστε να λυθούν τυχόν απορίες γύρω από το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τόσο με το τμήματα ανηλίκων Θεσσαλονίκης όσο και με τον δικηγόρο κ. Αναστάσιο Ντούγκα.

Δείτε το video:

rap from inaoussa.gr on Vimeo. 

inaoussa.gr - All Rights Reserved