Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Κορονοϊός – Έρευνα: Το πρώτο κρούσμα στον κόσμο μπορεί να εμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2019

Νέα δεδομένα σχετικά με το πότε εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Κίνα παρουσιάζει μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “PLoS Pathogens”.

toukar

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέντ εκτιμούν ότι η πανδημία δεν ξεκίνησε – όπως ξέραμε μέχρι σήμερα – στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Γουχάν.

Η μελέτη των εν λόγω ερευνητών, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ρόμπερτς, ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι η πανδημία του κορονοϊού είχε ξεκινήσει νωρίτερα και εξαπλώθηκε στη συνέχεια με γρήγορο ρυθμό. Μάλιστα, χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να κάνουν τους υπολογισμούς τους και εκτιμούν ότι το πρώτο περιστατικό κορονοϊού εμφανίστηκε μεταξύ των αρχών Οκτωβρίου και των μέσων Νοεμβρίου 2019 στην Κίνα, με πιο πιθανή ημερομηνία την 17η Νοεμβρίου.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις, το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας συνέβη στην Ιαπωνία στις 3 Ιανουαρίου 2020, το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη υπήρξε στην Ισπανία στις 12 Ιανουαρίου 2020 και το πρώτο στις ΗΠΑ στις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εμφάνιση του νέου κορονοϊού -προτού μολύνει ανθρώπους- πρέπει να συνέβη λίγο νωρίτερα το φθινόπωρο του 2019, χωρίς να έχουν πάντως άποψη για την προέλευση του ιού.

πηγή:newsit.gr

hamter