Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Αρίστευσε στο Φυσικό και πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση ο νεαρός Ναουσαίος Αντώνης Κυριαζής

Ο νεαρός συμπολίτης Αντώνης Κυριαζής κάνει το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο της Φλόριντας (ΗΠΑ) στην Κοσμολογία, αφού αρίστευσε στο Φυσικό του πανεπιστημίου της Κρήτης το 2020 με βαθμό πτυχίου 9.19. 

natou

Ο Ναουσαίος επιστήμονας πέτυχε, πριν λίγες μέρες, υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:  

Έχεις λίγο ανάμεικτα συναιθήματα, όταν, την στιγμή που κυριολεκτικά ο κόσμος καίγεται, εσύ πληρώνεσαι για να μελετήσεις κάτι που αφορά μόνο μια χούφτα ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Ο Φλωμπέρ είχε γράψει σε ένα του γράμμα ότι κάτι γίνεται ενδιαφέρον μόνο όταν το κοιτάς για πολύ καιρό, λοιπόν οι περισσότεροι φοιτητές σήμερα δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια όταν πρέπει να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους-ή πολύ απλά δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να σπουδάσουν σε ένα σύστημα που αφήνει εκτός των ΑΕΙ όλο και περισσότερους από εμάς κάθε χρόνο.

Σε μια εποχή που το αμερικανικό όνειρο βρίσκεται σε παρακμή ("γιατί πρέπει να κοιμάσαι για να το πιστέψεις", όπως είχε πει και μια ψυχή), αυτό το ποστ είναι απλά ένας μακροσκελής τρόπος για να αναγνωρίσω ότι, γενικά, και από πολλές απόψεις, έχω σταθεί πολύ τυχερός στην ζωή μου.

beempa