Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
ΕΝΑ ΜΑΖΙ: Κλείνει δια παντός το Ειρηνοδικείο Νάουσας; Ή έχουμε μια ευκαιρία «αναβάθμισης» που δεν πρέπει να πάει χαμένη;

Η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο χάρτη των δικαστηρίων

και την κατάργηση 50 Ειρηνοδικείων στην χώρα, είναι γνωστή εδώ και κάποιο διάστημα στους νομικούς κύκλους. Έτσι, το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός δικαιοσύνης κ. Μπούγας απέστειλε επιστολή σε όλους τους προέδρους των νομικών συλλόγων της χώρας και τους βουλευτές ζητώντας συνάντηση.

Το θέμα της συνάντησης;

Ο Νέος Χάρτης των δικαστηρίων της χώρας.

Από όλους τους Νομούς της Ελλάδας βρέθηκαν στην συνάντηση βουλευτές, δήμαρχοι στους οποίους υπάρχουν Ειρηνοδικεία και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Σχεδόν από όλους αφού μόνο από την Ημαθία δεν έδωσε κανείς το παρών.

Ούτε οι βουλευτές μας, ούτε οι Δήμαρχοι μας.

Άκρα του τάφου σιωπή δηλαδή.

Και μάλιστα, αν σκεφτούμε ότι ο Δήμος Βέροιας δεν είχε άμεσο ενδιαφέρον να παραβρεθεί, αφού όλες οι υποθέσεις θα μεταφερθούν  στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας, δεν ισχύει το ίδιο για τον Δήμο Νάουσας και συγκεκριμένα για την τύχη του Ειρηνοδικείου Νάουσας.

Παρών από την Ημαθία ήταν μόνο ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, κ. Σουροβίκης.

Ποιο είναι όμως το ενδιαφέρον ζήτημα που προέκυψε από την συνάντηση.

Το Ειρηνοδικείο Νάουσας, ή θα κλείσει δια παντός, ή θα «αναβαθμιστεί» σε μονομελές πρωτοδικείο.

Αρκεί να έχει τις κατάλληλες υποδομές για αυτό. Ποιες είναι αυτές; Από την μία αίθουσα ακροατηρίου να διαθέτει πια δύο. Οι οποίες θα πρέπει να προκύψουν με μέριμνα του Δήμου μας. Δεδομένου μάλιστα ότι ο χώρος έχει παραχωρηθεί στον Δήμο, αυτή η δυνατότητα υπάρχει και μάλιστα άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα κόστη.

Το θέμα αυτό φέραμε μέσω του επικεφαλής της παράταξης μας κ. Καρανικόλα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ζητάμε τις άμεσες κινήσεις της διοίκησης του Δήμου.

Είναι μία σημαντική ευκαιρία για τα 40 περίπου νομικά γραφεία που υπάρχουν στον Δήμο Νάουσας αλλά και την γενικότερη λειτουργία της πόλης μας.

Αν δεν κινηθούμε άμεσα ως Δήμος και σε συνεργασία με τον σύλλογο δικηγόρων, ακόμα μία υποδομή θα κλείσει και όλες οι υποθέσεις θα μεταφερθούν στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας.

Ας μην χαθεί ακόμα μία σημαντική ευκαιρία για τον Δήμο μας και θρηνούμε μετά.