Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Νίκος Κουτσογιάννης: «Ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας κατά προτεραιότητα και αυτονόμηση του από αυτό της Βέροιας»

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Νάουσας κατά προτεραιότητα με προσωπικό και την αυτονόμηση του από αυτό της Βέροιας,

 έθεσε επιτακτικά στον υπουργό υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο δήμαρχος του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Νάουσας

«Όλοι όσοι αγωνίζονται για το νοσοκομείο της Νάουσας, διοικητής και προσωπικό είναι άξιοι συγχαρητηρίων, να συνεχίσετε να το κάνετε με αυτόν τον ζήλο, εμείς ως δήμος θα είμαστε πάντα δίπλα σας, σας μεταφέρω τα ευχάριστα από τη συζήτηση - συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το νοσοκομείο της Νάουσας θα ενισχυθεί κατά προτεραιότητα με προσωπικό, το οποίο είναι το μείζον ζήτημα  για να μπορέσει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η συνέχιση της υψηλότατης παροχής υπηρεσιών  υγείας, εκείνο όμως που χρειάζεται να δώσουμε όλοι έμφαση και το θέσαμε στον υπουργό, είναι η ανάγκη αυτονόμησης του νοσοκομείου της Νάουσας από αυτό της Βέροιας. Θέλουμε την στήριξη όλων και ο υπουργός κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε πως σε δεύτερο χρόνο αφού στελεχωθεί το νοσοκομείο θα ανοίξει αυτή η συζήτηση.

Για μας αυτός είναι ο μέγιστος στόχος είναι,  διότι όλες αυτές οι χρόνιες ανησυχίες για το Νοσοκομείο της Νάουσας πηγάζουν από το γεγονός πως το μοντέλο της ύπαρξης δυο νοσοκομείων με μια διοίκηση απέτυχε παταγωδώς. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου , στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών, αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να αυτονομήσουμε το νοσοκομείο».

Παρόντες από πλευράς  του δήμου Νάουσας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και γιατρός του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Αϊδίνης και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού κα. Άννα Ασλανίδου και αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας κα. Άννα Βασιλειάδου.