Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Το σωματείο-ένωση καταστηματαρχών κουρέων και κομμωτών επαρχίας Νάουσας για τα νέα μέτρα

Η νέα καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκε χθές 02 Νοεμβρίου 2021 από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας θα φέρει σημαντικές αλλαγές στα κουρεία και κομμωτήρια και το υποδεχτήκαμε με μεγάλη δυσαρέσκεια..

Από τα νέα μέτρα για τους ανεμβολιαστους θα έπρεπε να εξαιρεθούν τα κουρεία και κομμωτήρια, καθώς αποδεδειγμένα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μετρά κατά γράμμα όλον αυτό τον καιρό που πλήττεται η χωρά από την πανδημία. Φέρνουν δυσλειτουργία στις επιχειρήσεις μας, απειλούν την διαβίωση μας αναπτύσσουν την μαύρη εργασία και επί της ουσίας δεν προστατεύεται η Δημόσια Υγεία, αφού στην πράξη δεν τηρούνται απαρέγκλιτα, σε καμία περίπτωση, τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Η Κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε οδηγεί ακόμη μια φορά στην έξαρση του φαινομένου των κατ’ οίκον επισκέψεων ή επισκέψεων σε άλλους ιδιωτικούς χώρους δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.                                               Η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε.) και τα μέλη μας έχουν επιδείξει πλήρη συμμόρφωση σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απόλυτη υπευθυνότητα με στόχο τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι τα κομμωτήρια και κουρεία πρέπει να εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα καθώς είναι επιτακτική ανάγκη οι εργασίες κομμωτηρίου/ κουρείου να λαμβάνουν χώρα μόνο σε επαγγελματικούς χώρους κομμωτηρίων/ κουρείων, δεδομένου ότι μόνο οι χώροι αυτοί είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασφαλίζουν ότι οι συμπολίτες μας είναι περισσότερο προστατευμένοι από επαγγελματίες ειδικούς που εργάζονται σε χώρους που υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους.

Δημιουργείτε μια εργαλειοποιηση των κομμωτών στο να αλλάξουν ρόλο(που δεν θελουμε), να γίνουν αστυνομικοί οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους στην είσοδο των καταστημάτων τους το οποίο σε έναν αυτοαπασχολούμενο είναι αδύνατον .

 Επείγουσα είναι και η ανάγκη συνειδητοποίησης ότι χωρίς αντισταθμιστικά και υποστηρικτικά μέτρα δεν θα αντέξει ο κλάδος των κουρείων και κομμωτηρίων αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων γι’αυτό αιτούμαστε την εφαρμογή ενός οργανωμένου πλαισίου στήριξης με μέτρα όπως είναι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, με Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων μας ,με ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου με νέα

προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Είναι προφανές πως τα νεα μέτρα θα φέρουν μείωση των πελατών στα καταστήματα μας και επομένως νεα οικονομικά χρέη την ώρα που η κυβέρνηση ζητά τις επιστροφές των επιστρεπτέων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο από τα κουρεία –κομμωτήρια που ούτος η άλλως εξυπηρετούμε λιγότερους πελάτες από ότι προ πανδημίας, και τηρούμε τα περισσότερα υγειονομικά μέτρα από όλους.