Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Εφορία: Τι ισχύει με τις αποδείξεις και το «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει με τις χάρτινες αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολογήτου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

souna

Όπως είπε "δεν υπάρχει χτίσιμο του αφορολόγητου .Έως τώρα και για το 2020 ισχύει κανονικά το θέμα των ηλεκτρονικών αποδείξεων και θα δούμε τώρα αυτό πώς θα προσαρμοστεί στη βάση των lockdown γιατί εκεί δημιουργείται ένα πρόβλημα. Εάν και πρέπει να σας πω ότι οι πληττόμενοι, τα νοικοκυριά θα έχουν πολύ μικρότερο θέμα γιατί οι ενισχύσεις που έχουν λάβει δεν θεωρούνται εισόδημα, οπότε δεν μετράει για αυτούς στις ενισχύσεις το 30%".
"Σε ό,τι αφορά το μέλλον, ετοιμάζεται επίσης μια εφαρμογή από την ΑΑΔΕ με την οποία θα μπορούν οι πολίτες να σκανάρουν τις αποδείξεις που παίρνουν και πληρώνουν με μετρητά. Από την ώρα που θα τις σκανάρουν ,αυτό επιτρέπει αυτόματα στην ΑΑΔΕ να δει εάν η συγκεκριμένη απόδειξη δηλώθηκε με τον ίδιο τρόπο και από αυτόν που την εξέδωσε. Υπάρχει ένα πρόβλημα πολύ εκτεταμένο και έχουν πιαστεί τέτοια κυκλώματα και υπάρχουν πολλά που δεν έχουν πιαστεί, κάνουν χακάρισμα των ταμειακών μηχανών .Παίρνετε εσείς μια απόδειξη, σας φαίνεται κανονική, είναι απολύτως κανονική αλλά δεν δηλώνεται έτσι στην εφορία. Εκεί λοιπόν αυτό το ηλεκτρονικό σκανάρισμα θα μας δώσει ένα πάρα πολύ ισχυρό όπλο και θα δώσουμε τα αντίστοιχα κίνητρα έτσι ώστε το χακάρισμα των ταμειακών μηχανών και εσείς να νομίζετε ότι πληρώσατε το ΦΠΑ και κάποιος να σας τον υφαρπάζει να τελειώσει. Εκεί θα συνεργαστούμε με πολίτες και Πολιτεία για να θέσουμε τέλος σε ένα πολύ εκτεταμένο σύστημα φοροδιαφυγής. Αλλά αυτά όλα θα ισχύσουν από την ώρα που θα ανακοινωθούν", είπε αναφερόμενος στο θέμα των χάρτινων αποδείξεων .
Και πρόσθεσε “ τίποτα δεν χρειάζεται να απασχολεί τους πολίτες προς το παρόν. Όταν θα ισχύσουν θα τα πούμε με μεγάλη λεπτομέρεια, θα κάνουμε και μια εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά και όλοι θα έχουν την πλήρη εικόνα του πώς θα δουλέψει. Μαζί πολίτες και φορολογικές αρχές θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υποκλέπτεται ένα σημαντικό κομμάτι του ΦΠΑ ”.

πηγή:enikonomia.gr

borob