Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας για το πιστοποιητικό ασφαλείας του ΔΑΚ

Ο Δήμος Νάουσας και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, δέχθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο απαιτούσε την έκδοση νέου πιστοποιητικού πυρασφάλειας στον χώρο του ΔΑΚ Ναουσας.

Μάλιστα, μέχρι και την έκδοση του, θα έπρεπε οι αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση μας και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ανέλαβαν την έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού, κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Δεδομένου όμως, ότι η τελευταία μελέτη πυρασφάλειας του ΔΑΚ έγινε το 1998, ενώ ενδιάμεσα έχει προχωρήσει ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου, η διαδικασία ολοκλήρωσης και της μελέτης και του αντίστοιχου πιστοποιητικού απαιτεί συγκεκριμένο και ανελαστικό χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το εν λόγω πιστοποιητικό, γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Για αυτό άλλωστε, σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως η Αλεξάνδρεια, η Βέροια, κ.α. πολλοί αγώνες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα κεκλεισμένων των θυρών.

Βέβαια, η ομάδα χάντμπολ του Ζαφειράκη, έχει την Κυριακή τον πρώτο της αγώνα με την ομάδα της Έδεσσας, που αναγκαστικά πρέπει να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό είναι κάτι που μας πληγώνει όλους.

Ως δήμαρχος Νάουσας, και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ζαφειράκη, ανέλαβα να καλύψω πλήρως το κόστος των εισητηρίων του συγκεκριμένου αγώνα, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίστοιχη οικονομική απώλεια για τον ιστορικό σύλλογο μας.

Θεωρώ, ότι είναι το ελάχιστο που οφείλω να κάνω ως δήμαρχος.

Συγχρόνως, θα επιβλέπω προσωπικά τις απαιτούμενες εργασίες και συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να εκδοθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά το συντομότερο δυνατόν.

Βέβαια, όπως γίνεται κατανοητό προεχει η ασφάλεια όλων μας σε σχέση με επικίνδυνες καταστάσεις και πυρκαγιές.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η διοίκηση μας, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να λειτουργήσουν και φέτος όλα με ασφάλεια τόσο για τους αθλητές όσο και τους θεατές.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Καρανικόλας

Δήμαρχος Δήμου Η.Π. Ναουσας