Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Έρχεται έκτακτο επίδομα για το Πάσχα – Σε ποιους και πώς θα δοθεί

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος πριν από το Πάσχα σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων  πολιτών.

mpana

Για το επίδομα μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε “δεν θα είναι μόνιμο μέτρο στήριξής” και πρόσθεσε  ότι πρόκειται ” για στοχευμένες παρεμβάσεις που αυτές θα έχουν τη δική τους περίμετρο και τη δική τους στόχευση”. “Όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε, θα το πούμε μετρημένα, τόνισε.

Σε ποιους θα δοθεί το επίδομα

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα δοθεί “Δώρο Πάσχα” σε μορφή επιδόματος σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο όπως σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους.  “Εξετάζουμε διάφορα εργαλεία και διάφορες επιλογές πέραν της οριζόντιας στήριξης που γίνεται με τις πολιτικές μας σε μια σειρά από πράγματα” απάντησε και ανέφερε ότι ενδέχεται να λάβουν το επίδομα αυτό και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και άνεργοι που λόγω του χαμηλού εισοδήματος αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στο να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κύμα της ακρίβειας.

Επίδομα: Πότε θα αποφασιστεί το εύρος

Όσον αφορά στο πότε αποφασιστεί το εύρος του επιδόματος είπε ” επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος και για τα εισοδήματα και για τα νοικοκυριά και για την πορεία που θα έχουν τα πράγματα στις ανατιμήσεις στην αγορά”.

” Η κυβέρνηση έγκαιρα ανάλογα με τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της… θα παρεμβαίνει πέρα από τα οριζόντια μέτρα και πιο στοχευμένα”, ανέφερε .

Επίδομα: Ο αριθμός των δικαιούχων

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πόσοι πολίτες θα λάβουν αυτό το βοήθημα. Δεν ανέφερε τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ωστόσο επεσήμανε πως ” η εικόνα πάντοτε προκύπτει από αντίστοιχες κινήσεις που έχουν  γίνει για στήριξη κατηγοριών τέτοιων που είχαμε στο παρελθόν” και υπενθύμισε ότι η στήριξη αυτή δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους τον Δεκέμβρη, αλλά την ίδια ώρα σημείωσε ότι είχε δοθεί διπλάσιο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Σταϊκούρας: «Δώρο Πάσχα» στους ευάλωτους σχεδιάζει η κυβέρνηση, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

Για το εάν θα δοθεί «Δώρο Πάσχα» στους ευάλωτους πολίτες μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ .

Στις σκέψεις μας είναι να δοθεί αυτό το επίδομα, τόνισε και σημείωσε ότι “έχουμε μετρήσει το πώς θα βοηθήσουμε περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά”.

Εάν η χώρα έχει καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με την ίδια ένταση το επόμενο διάστημα ….θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθεί  ο δημοσιονομικός  χώρος  που θα δημιουργηθεί για να βοηθήσουμε ευάλωτα νοικοκυριά, ανέφερε ο υπουργός.

” Δεν θα σας πω πoιο συγκεκριμένο μέτρο θα είναι. Θα σας πω ότι έχουμε μετρήσει τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον για να βοηθήσουμε στοχευμένα όχι με μόνιμο τρόπο ευάλωτα νοικοκυριά.  Οι μόνιμες παρεμβάσεις μας είναι οι φορολογικές”, τόνισε.

“Έχουμε πολλές εναλλακτικές. Έχουμε καταλήξει ότι…. από αυτές τις εναλλακτικές οι βέλτιστες για τα πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την παροχή κάποιας ρευστότητας σε αυτούς .Και προς αυτήν τη κατεύθυνση σκεφτόμαστε να κινηθούμε μελλοντικά ανάλογα με τις εξελίξεις”, είπε.

Τέλος ρωτήθηκε εάν θα δοθεί ένα εφάπαξ βοήθημα στους ευάλωτους πολίτες κοντά στο Πάσχα σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικός χώρος. “Μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει εδώ και 3 χρόνια ότι στις επανωτές και διαδοχικές κρίσεις ….πολλές φορές παράλληλες και ταυτόχρονες – είμαστε κοντά στην κοινωνία αλλά πάντα με φειδώ στο πλαίσιο του εφικτού”, απάντησε.

πηγή:enikos.gr

nater