Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΦΡΑΠΕ VS FREDDO PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | VS
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 30 Μάιος 2013 17:51   

ΦΡΑΠΕ VS FREDDO

frape1 freddo1

Δεν πρόκειται για αιώνια μάχη μεταξύ των δύο μιας και ο freddo αποτελεί σχετικά καινούρια απόλαυση σε σχέση με τον χαλαρό φραπέ, αλλά το σίγουρο είναι πως υπάρχουν υπέρμαχοι και των δύο απολαύσεων...

frapes2Φραπές: Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες κρύο ρόφημα. Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, νερό και παγάκια. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιο στη Θεσσαλονίκη. (που αλλού θα μπορούσε να έχει γίνει). Ο φραπέ χαρακτηρίζεται "σκέτος", "μέτριος" ή "γλυκός" ως προς τις αναλογίες των συστατικών του. Κατασκευάζεται βάζοντας την επιθυμητή αναλογία καφέ και ζάχαρης σε ένα ψηλό ποτήρι ή σε σέικερ. Προσθέτοντας νερό σε ύψος ενός εκατοστού από τον πάτο του ποτηριού το μείγμα χτυπιέται στο σέικερ ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα (συνιστάται αναδευτήρας με μεγάλη περιστροφική ισχύ) μέχρι να σχηματιστεί σταθερός αφρός. Ακολούθως γίνεται προσθήκη πάγου και νερού και προαιρετικά γάλακτος. Σερβίρεται και πίνεται με καλαμάκι (σπαστό κατά προτίμηση). Ο φραπέ είναι ευχάριστος και δροσιστικός καφές, ιδίως το καλοκαίρι. Όμως είναι αρκετά διεγερτικός με υπακτική δράση.

Ο φραπές αποτελεί για περισσότερο από πενήντα χρόνια την πρώτη επιλογή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς έχει συνδυαστεί  με χαλαρές μεσημεριανές συζητήσεις με την παρέα στο Liebe ή αραχτός σε κάποια παραλία με την αθλητική εφημερίδα στο ένα χέρι και το φραπόγαλο στο άλλο.

Δεν σε απογοήτευσε ποτέ όταν τον χρειάστηκες, ξέρεις στα ξενύχτια της εξεταστικής, σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας που την έβγαζες με ένα φραπέ πέντε ώρες στην ίδια καφετέρια, στις χαρές και στις λύπες ήταν πάντα εκεί έτοιμος σε ένα λεπτό και απολαυστικός μέχρι την τελευταία του γουλιά.

Σωτήρης Σερδαρίδης

freddo2Freddo: Καλό και αξιόπιστο το σαραβαλάκι αυτοκίνητο του μπαμπά, έχεις περάσει πολλά μαζί του και έχεις δεθεί συναισθηματικά, όταν όμως έχεις την ευκαιρία να οδηγήσεις ένα ολοκαίνουριο μοντέλο με κομψό στυλ και ευρωπαϊκό αέρα μάλλον θα επιλέξεις το δεύτερο. Κάπως έτσι έγινε και με την έλευση του freddo στην Ελλάδα. Ήρθε απρόσμενα να ταράξει την απόλυτη  κυριαρχία του φραπέ και να γεμίσει τα καφέ καλλίγραμμα ποτήρια με μεστή γεύση και διακριτικό άρωμα.

Αν και στην αρχή κινήθηκε διστακτικά πλέον παίζει στα ίσια τον φραπέ αν και πολλοί υποστηρίζουν πως ήδη των έχει κατατροπώσει ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το ζόρικο της υπόθεσης είναι η παρασκευή του, που σε  σχέση με τον φραπέ έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία και απαιτεί  περισσότερο χρόνο αν και πλέον ο καθένας μπορεί να απολαύσει καφέ και στο σπίτι του χάρη στην μηχανές για εσπρέσο και καπουτσίνο.

Όπως και να έχει ο freddo έχει γίνει πλέον συνήθεια για τον Έλληνα που ανοιχτός πάντα στις νέες προτάσεις τον ενέταξε στην καθημερινότητα του και σιγά σιγά αρχίζει να δένετε και με αυτόν. Άλλωστε στα θετικά του freddo θα πρέπει να βάλουμε και την άποψη των γιατρών που τον θεωρούν ασφαλέστερο καφέ για το στομάχι σε σχέση με τον στιγμιαίο φραπεδάκι.

Βέφα Γριβάνη

Το μόνο που μένει να δούμε πλέον είναι: Αν ο νέος είναι ωραίος, μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς…

Καλή σας απόλαυση…

Δες ακόμα: Γαλλικό vs Χρώμα

Στήθος vs Οπίσθια

Γύρος vs Pizza

mamoutzis



Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 30 Μάιος 2013 18:11 )
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved