Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα παιδιά της γειτονιάς μου... PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Σκεψεις
Συντάχθηκε απο τον/την Γριβάνη Βέφα on Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 19:56   

Σήμερα το απόγευμα έπιασα τον εαυτό μου να έχει αποσβολωθεί, κοιτάζοντας τα παιδιά της γειτονιάς μου να παίζουν. Δεν υπήρχε κάτι το περίεργο, ούτε έκαναν κάτι ασυνήθιστο για την ηλικία τους.

Έπαιζαν. Γελούσαν, έτρεχαν, έκαναν ποδήλατο και μετά το παρατούσαν για να παίξουν κάτι άλλο, κυνηγούσε το ένα το άλλο, φώναζαν, χαιρόντουσαν! Πόσο θα ήθελα κι εγώ να γυρίσω το χρόνο πίσω και να βρεθώ με τα παιδιά της γειτονιάς μου για να παίξουμε ξανά και ξανά, χωρίς να βαριόμαστε ούτε και να κουραζόμαστε, όπως παλιά. Απλά πράγματα: πήγαινε 5 το απόγευμα και ξέραμε, είχαμε δώσει ραντεβού από την προηγούμενη. Δε μαλώναμε, μόνο κάπου κάπου εάν γινόταν κάποια ζαβολιά -μη φανταστείτε και μεγάλες αδικίες που συμβαίνουν στους μεγάλους- και μετά το ξεχνούσαμε. Αυτό που με στενοχωρούσε ήταν όταν κάποιοι μας έδιωχναν γιατί κάναμε πολύ φασαρία, έτσι μου είπαν όταν οι βοηθητικές ρόδες του ποδηλάτου μου τους ενοχλούσαν, όμως ποτέ δεν το κατάλαβα. Ούτε τώρα που μεγάλωσα. Ακόμη κι όταν διάβαζα για τις εξετάσεις ούτε τότε βγήκα να κάνω παρατήρηση σε κανέναν. Δεν κατηγορώ αυτούς που όντως έχουν κάτι σοβαρό και ενοχλούνται κάποιες συγκεκριμένες μέρες απλά εγώ δεν μπορούσα να τους το πω. Το πιο τραγικό που βλέπω ακόμη και σήμερα είναι όταν μας πετούσαν νερό με λεκάνες ή με λάστιχο, γιατί ήθελαν την ησυχία τους. Θέλετε την ησυχία σας; Τη μοναξιά σας; Δεν είναι ότι φοβάμαι τόσο τη μοναξιά αλλά δεν μπορώ να δω τη γειτονιά μου χωρίς παιδιά. Χαίρομαι να βλέπω αυτές τις ψυχούλες να είναι χαρούμενες και να σκορπάν χαμόγελα. Τι πιο αγνό; Τι πιο ελπιδοφόρο; Γιατί εκεί βρίσκω ξανά την αθωότητα μου κι εγώ, στα γέλια, τα φιλικά πειράγματα, τα αστεία, τα ατελείωτα παιχνίδια… στα παιδιά μας! Βγείτε στο μπαλκόνι και χαρείτε τα, μην τα απομακρύνετε δεν κάνουν κάτι κακό. Απομακρύνετε ό,τι σας κάνει πραγματικά κακό και αφήστε αυτές τις φωνούλες να γεμίσουν τα απογεύματά σας για λίγο!

Αφιερωμένο σε όλους μου τους φίλους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής μου, που παίζαμε μαζί και έκαναν την παιδική μου ηλικία ακόμη πιο όμορφη!

 

 

 

 


taverna arapitsa

 

 

 

 
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved