Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

6+1 λόγοι που σου αρέσουν οι εκλογές PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Σκεψεις
Συντάχθηκε απο τον/την Γριβάνη Βέφα on Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2015 21:09   

ekloΟι μέρες πλησιάζουν και εσύ έρχεσαι για ακόμη μια φορά μέσα στην ίδια χρονιά αντιμέτωπος με τις εκλογές. Από τη μια μεριά, η λέξη φαίνεται οικεία πλέον σε όλους τους Έλληνες, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν μπει στη διαδικασία να ψηφίσουν  δυο φορές και ετοιμάζονται για την τρίτη (και φαρμακερή;) Από την άλλη, κάποιοι στο άκουσμα της λέξης τρομάζουν. Να΄ναι που δεν την έχουν συνηθίσει- πράγμα περίεργο- ή που φοβούνται για το τι μέλλει γενέσθαι; Κι εδώ γεννιέται και μια τρίτη πτυχή του ζητήματος που ίσως δεν τόλμησες να σκεφτείς: Μήπως υπάρχουν κάποιοι λόγοι που κατά βάθος σε κάνουν να σου αρέσει που (ξανά)έρχονται εκλογές; Εμείς βρήκαμε 6 από αυτούς και τους παραθέτουμε παρακάτω.

1. Η ελπίδα έρχεται. Εντάξει, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ο ερχομός των εκλογών σε γεμίζει αυτόματα με ελπίδες για το ότι τα πράγματα  μπορεί να διορθωθούν. Βέβαια, σε βαραίνει και με το αίσθημα της ευθύνης αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

2. Ώρα για το χαρτζιλίκι σου. Εδώ ευνοούνται όσοι εκείνη την ημέρα θα εργαστούν για να επιτευχθεί επιτυχώς η διαδικασία και θα πληρωθούν. Ο λόγος για τους δικηγόρους και τους γραμματείς τους που περνούν όλη τη μέρα τους στα εκλογικά κέντρα και αμείβονται γι΄αυτό.


3. Κεντρικό θέμα συζήτησης. Το ξέρεις ότι όπου βρεθείς και όπου σταθείς θα ακούσεις να μιλούν γι΄ αυτό και όσο κι αν σε κούρασε, παραδέξου το, είσαι και εσύ που θέλεις να εκφέρεις για άλλη μια φορά τις απόψεις αλλά και τις γνώσεις σου επί του θέματος.

4. Αργία για λίγους. Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, και εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν το διήμερο διάλλειμα από τις υποχρεώσεις τους, μιας και την Παρασκευή και τη Δευτέρα των εκλογών κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την χώρα.


5. Κανείς για καφέ; Μη μου πεις ότι δεν το έχεις παρατηρήσει. Εκείνη τη μέρα, όλα τα καφέ είναι γεμάτα με κόσμο και αυτό αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να βρεθείς με την παρέα σου και να δεις τους φίλους σου που μένουν σε διαφορετικά πόλη.

6. Οι ψηφοφόροι φορούσαν Prada.Οι γυναίκες της παρέας με καταλαβαίνουν. Λίγο η Κυριακή που είναι γιορτινή, λίγο η επισημότητά της κατάστασης, το κλίμα σηκώνει να φορέσεις τα καλά σου και να καλλωπιστείς.


7. Αφορμή για μια ακόμη ατασθαλία. Οι κάλπες έκλεισαν και όπως σε κάθε εθνικό αποτέλεσμα, η ιδέα να παραγγείλεις πίτσα με την παρέα σου περιμένοντας και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, μοιάζει ιδανική για την βραδιά της Κυριακής. Άλλωστε προεκλογικά μπορείς να φας, από Δευτέρα έρχεται η λιτότητα.

Της Βέφας Γριβάνη 

inaoussa.gr - All Rights Reserved