Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ώρα της υπεκφυ-Γης PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Μονιμες στηλες
Συντάχθηκε απο τον/την Σερδαρίδη Σωτήρη on Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013 17:23   

earthΕίναι η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2007 στο Σίνδεï της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2,2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα, με σκοπό να υπογραμμιστεί η απειλή από τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη.

Φέτος λοιπόν εμείς οι ευαισθητοποιημένοι Έλληνες καλούμαστε να πάρουμε ξανά μέρος  στο γεγονός αυτό.

Τι και αν η χώρα μας, κάθε χρόνο λαμβάνει ανελλιπώς έναν ιδιαίτερα ανησυχητικό και διόλου ευκαταφρόνητο, αριθμό προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για εκατοντάδες παραβιάσεις κανόνων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο καίγεται ο φυσικός πλούτος της χώρας, καταπατούμε δασικές εκτάσεις και κόβουμε αλόγιστα τα δέντρα.

Ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να σβήσουμε τα φώτα είναι να κρυφτούμε για τις υπόλοιπες 8759 ώρες του χρόνου στις οποίες μπορούμε να αδιαφορούμε για την φύση, να μολύνουμε την ατμόσφαιρα, να πετάμε τα σκουπίδια μας οπουδήποτε, να κυκλοφορούμε με το αυτοκίνητο ακόμα και για να πάμε στο περίπτερο της γωνίας. Οι ηλεκτρικές συσκευές μας μπορούν να είναι σε χρήση όλο το εικοσιτετράωρο, να μην γνωρίζουμε τι είναι οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, να φωταγωγούμε το σπίτι μας τα Χριστούγεννα ώστε να γίνεται ορατό από το διάστημα και να μην ενδιαφερόμαστε για τα καυσαέρια και την μόλυνση που παράγουμε. Δεν πειράζει όμως, για μία ώρα θα έχουμε επιτελέσει το χρέος μας στον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Η ευαισθητοποίηση για το περιββάλον οφείλει να γίνει συνείδηση και όχι πρόσκαιρη μνήμη. Μην σβήνεις απλά τα φώτα για μία ώρα το χρόνο, μπορείς κάλλιστα να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις αυτά που καθημερινά μολύνουν τον πλανήτη.

Το να σβήσεις τα φώτα δεν είναι πράξη διαμαρτυρίας, είναι οικονομία στο ρεύμα. Καλά θα ήταν την επόμενη φορά που θα μας ζητηθεί να συμμετάσχουμε σε μια ανάλογη κίνηση, να ανάψουμε όλα τα φώτα και να βάλουμε σε λειτουργία όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που έχουμε στο σπίτι, με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε μπλάκ άουτ και να γίνει αισθητή η διαμαρτυρία μας για την καταστροφή που οδηγούν τον πλανήτη γη.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που βάζουν το κέρδος πάνω από το περιβάλλον και οι πολιτικές των εκάστοτε  κυβερνήσεων είναι αυτές που το εφαρμόζουν. Εμείς οι υπόλοιποι απλά τους παρέχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης κάθε τέσσερα χρόνια…

Μαγκιά δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι,

Μαγκιά είναι να ξυπνάς όταν κοιμούνται οι άλλοι…

apostolos kwstas 

inaoussa.gr - All Rights Reserved