Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
H αντρική φιλία σε κάνει πιο ευτυχισμένο PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Men
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 10:43   

filiaΗ αντρική φιλία προσφέρει ασφάλεια γιατί δεν έχει τον κίνδυνο της κριτικής ή της ντροπής. Στις ρομαντικές σχέσεις πάλι αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και πολλές φορές δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Με λίγα λόγια οι φίλοι σε κάνουν πιο ευτυχισμένο, ενώ πολλές φορές στη σχέση σου κρύβεις αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία μικρή έρευνα του 2014 στην Βρετανία. Στην έρευνα, ένα μικρό γκρουπ 30 straight αντρών απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις. Οι άντρες αυτοί αποκάλυψαν πώς η συναισθηματική ασφάλεια που νιώθουν με τους φίλους τους ξεπερνά την κατάσταση που βιώνουν στις σχέσεις τους.

Πώς η αντρική φιλία σε κάνει πιο ευτυχισμένο

Η διαφορά των φίλων από την σχέση

Ουσιαστικά από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων φαίνεται πώς οι άντρες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια να μοιραστούν τα συναισθήματα τους και τις αγωνίες τους με τον καλύτερο τους φίλο και όχι τόσο με την κοπέλα τους. Διαχώρισαν έτσι το είδος των σχέσεων που έχουν. Φαίνεται λοιπόν πώς οι φίλοι είναι οι συναισθηματικοί και πνευματικοί σύντροφοι ενώ οι σχέσεις τους είναι οι σεξουαλικοί σύντροφοι.

Τι συμβαίνει στις σχέσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σχέσεις τείνουν να αποκτούν ολοένα και μικρότερη σημασία για τους άντρες. Επειδή οι συναισθηματικές ανάγκες καλύπτονται από την φιλία και υπάρχει μικρό ρίσκο σε μία φιλία για κριτική και γελοιοποίηση.

Από την άλλη, σε μία σχέση πολλοί άντρες φοβούνται να εκφραστούν γιατί θα επηρεαστεί το seχ ή θα υπάρξουν διαφωνίες. Μάλιστα στην έρευνα 28 από τους 30 άντρες δήλωσαν, πώς προτιμούν να μοιράζονται τα μυστικά τους και τις προσωπικές ανησυχίες τους με τους καλύτερους τους φίλους παρά με τις κοπέλες τους.

Σε άλλη ερώτηση σχεδόν η πλειοψηφία είπε πώς οι καυγάδες σε μία σχέση είναι έντονοι και γίνονται για λόγους που δεν είναι σοβαροί. Στις φιλίες τους όμως φαίνεται να είναι ευκολότερο να λύνουν τις διαφορές τους ενώ οι τσακωμοί είναι πολύ σπάνιοι.

Το μέλλον των σχέσεων

Σύμφωνα με την Cassandra Alexopoulos του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, το φαινόμενο μπορεί να κάνει τις σχέσεις για τους άντρες περιττές. Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα ρήξη ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι είναι πώς ανάμεσα στα δύο φύλα χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Η σωστή επικοινωνία όπως και ενσυναίσθηση παίζουν μεγάλο ρόλο στην συνύπαρξη ενός ζευγαριού. Βέβαια φιλίες και σχέσεις μπορούν να είναι μοναδικές για έναν άντρα και να τον γεμίσουν συναισθηματικά όταν δεν είναι τοξικές.

Δες ακόμα: men

πηγή:the-man.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved