Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς να καθαρίζεις το πρόσωπό σου ανάλογα με τον τύπο του PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Men
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 13:10   

proswΑς συμφωνήσουμε στο εξής: Όπως δεν έχεις τον ίδιο χαρακτήρα με τον συνάδελφο που κάθεται στο διπλανό γραφείο, παρομοίως λοιπόν οι δυο σας δεν μοιράζεστε το ίδιο πρόσωπο. Το μυαλό σου εύλογα μπορεί να πάει στα χαρακτηριστικά αυτού, ωστόσο, εμείς στο παρόν άρθρο θα σου μιλήσουμε για τον τύπο δέρματος, που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες -κληρονομικότητα, τρόπο διατροφής, αλλαγή κλίματος, γεωγραφική περιοχή, άγχος, ηλικία- και διαφέρει από άντρα σε άντρα.

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι επιδερμίδας, ο καθένας από τους οποίους υπαγορεύει και μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης και καθαρισμού του προσώπου σου. Πρώτα λοιπόν αναγνωρίζεις σε ποιον ανήκεις κι έπειτα εξοπλίζεσαι με τα απαραίτητα προϊόντα.

Αν έχεις κανονική επιδερμίδα

Είσαι ο τυχερός της υπόθεσης, μιας και ο εν λόγω τύπος δεν αντιμετωπίζει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα (βλέπε ξηρότητα, λιπαρότητα, σπυράκια).

Τρόπος περιποίησης: Φρόντισε να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν για να απομακρύνεις τους ρύπους και τη βρωμιά και να ενυδατώνεις μετά με μία κρέμα. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα scrub για να απολεπίσεις το δέρμα σου.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Εδώ, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο παραπάνω. Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από ανοιχτούς πόρους και ήπια ή έντονη γυαλάδα ενώ είναι επιρρεπές σε μαύρα στίγματα, κλειστούς πόρους με σμήγμα και σπυράκια. Είναι επίσης πιο επιρρεπές στην χαλάρωση λόγω της αυξημένης του λιπαρότητας.

Τρόπος περιποίησης: Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα, πρωί, βράδυ για να αφαιρέσεις το σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους. Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια και προτίμησε προϊόντα (καθαριστικά και κρέμες- χωρίς ελαιόλαδο, αλλά με οξέα φρούτων και αιθέριο έλαιο tea tree, που έχει απολυμαντικές ιδιότητες. Δύο φορές την εβδομάδα κάνε απολέπιση για να καταπολεμήσεις την λιπαρότητα και να απομακρύνεις τους ρύπους και το σμήγμα που φράσσουν τους πόρους σε μέτωπο, μύτη και πιγούνι.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Ουσιαστικά πρόκειται για το αντίθετο ακριβώς της λιπαρής επιδερμίδας. Εδώ, το δέρμα είναι είναι λεπτό με θαμπή και γκρίζα όψη, χαρακτηρίζεται από ελλιπή έκκριση σμήγματος και αδιόρατους πόρους, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο και τις κλιματικές αλλαγές και χάνει σταδιακά, όσο περνούν τα χρόνια, την ελαστικότητά του, και κάνει εύκολα ρυτίδες.

Τρόπος περιποίησης: Όπως και στον κανονικό τύπο, φρόντισε να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ με ένα ειδικό για ξηρές επιδερμίδες καθαριστικό. Η χρήση μιας πλούσιας σε υφή ενυδατικής κρέμας κρίνεται αναγκαία, όπως επίσης και η αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο και πιο εντατικά από την αρχή της άνοιξης και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τέλος, το ξηρό δέρμα χρειάζεται απολέπιση μια φορά την εβδομάδα , η οποία καλό θα ήταν να συνοδεύεται από μια ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

Τα σημάδια της μπορείς εύκολα να τα διακρίνεις, μιας και τη χαρακτηρίζουν η ερυθρότητα, η ευαισθησία σε κρύο, ήλιο, αέρα, τα εξανθήματα και οι αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά σκευάσματα και όχι μόνο. Το δέρμα είναι είναι λεπτό με μικρούς πόρους και μπορεί να είναι ή λιπαρό ή ξηρό.

Τρόπος περιποίησης: Ακολουθείς περίπου την ίδια ρουτίνα φροντίδας με εκείνη που ακολουθούν όσοι έχουν ξηρό τύπο επιδερμίδας, μόνο που εδώ προσέχεις ιδιαίτερα όλα τα προϊόντα σου να είναι υποαλλεργικά, ήπια και χωρίς άρωμα.

Δες ακόμα: men

πηγή:askmen.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved