Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πόσο συχνά πρέπει να βλέπεις το νέο σου κορίτσι για να μην χαθεί το πάθος PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Men
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 12:17   

deisΗ επιστήμη έχει μια κάποια λύση για να παρατείνεις τα «μέλια» λίγο περισσότερο στην καινούργια σχέση σου.

Αυτό που κάνουμε όλοι σε μια νέα σχέση

Είναι τόσο κλισέ, όσο η ίδια η λέξη. Μόλις ξεκινήσουμε μια καινούργια σχέση, όλοι -μα όλοι όμως- προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε με το νέο αμόρε, κυρίως στο κρεβάτι. Είναι βλέπεις που η καλύτερη φάση σε μια σχέση είναι ο πρώτος καιρός. Εκείνος της γνωριμίας, που η σχέση είναι στα καλύτερα της, στα πιο παθιασμένα της και το ζευγάρι στον έβδομο ουρανό.

Το φαινόμενο του μήνα του μέλιτος

Ή αλλιώς τα «μέλια» στην λαϊκή. Σύμφωνα με έρευνα του 2015, στην οποία συμμετείχαν 400 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, που διένυαν τα πρώτα 2,5 χρόνια της σχέσης τους, το φαινόμενο του μήνα του μέλιτος αποδείχθηκε πως δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα με τους άντρες μάλιστα να το βιώνουν πολύ πιο έντονα από τις γυναίκες. Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε επίσης ότι όσο περνάει ο καιρός, η ένταση του πάθους μειώνεται πιο γρήγορα στη γυναίκα απ' ότι στον άντρα.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε σύμφωνα με την επιστήμη

Να συναντιόμαστε με το έτερον ήμισυ μόλις δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσουμε τη φλόγα του πάθους ζωντανή και τα συναισθήματα που νιώθουμε ακμαία.

Η άποψη του ειδικού

Όπως υποστηρίζει ο ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου Don’t Settle: How To Marry The Man You Were Meant For, Scott Carroll: «Είναι σημαντικό να καταφέρεις να διατηρήσεις μια σχέση κατά κάποιο τρόπο εξ αποστάσεως με την καινούργια σύντροφό σου, ώστε να πάρεις μια συναισθηματική απόσταση από εκείνη και να δώσεις χρόνο και χώρο στα συναισθήματά σου να αναδυθούν από το υποσυνείδητό σου και να δυναμώσουν. Τα δυνατά αυτά συναισθήματα θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και να βγείτε πιο δυνατοί από τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν όσο περνάει ο καιρός στη σχέση σας».

Για να καταλήξει: «Λανθασμένα πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι όσο περισσότερο χρόνο είναι μαζί στην αρχή της σχέσης τους, τόσο πιο δυνατή και μακροβιότερη θα γίνει αυτή. Εκείνο που αγνοούν ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργούν μια ψευδαίσθηση οικειότητας και εξάρτησης, την στιγμή που για να γνωρίσεις πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου χρειάζεται να περάσουν μήνες, για να μην πούμε χρόνια».

Less is more λέει ο φίλος μας ο Carroll. Μέτρον άριστον λέμε εμείς. Εσύ πάλι, κάνεις αυτό που νιώθεις.

Δες ακόμα: men

πηγή:askimen.gr

loft 

inaoussa.gr - All Rights Reserved