Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατί εσύ γκριζάρεις ενώ κάποιοι άλλοι όχι PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Men
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 10:46   

gkriΤι συμβαίνει ακριβώς εκεί πάνω στα κεφάλια κάποιων κι αρχίζουν να γκριζάρουν πριν την ώρα τους ενώ άλλοι διατηρούν φυσικά το χρώμα του μαλλιού τους ακόμα και μετά τα 45;

Οι επιστήμονες εντόπισαν το γονίδιο της γκρι τρίχας και άρα έχουν να δώσουν μια καλή απάντηση επί του θέματος. Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ερευνητών με έδρα το University College London δημοσίευσε το πόρισμά της στην ιατρική επιθεώρηση Nature Communications με το επιχείρημα πως η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες μεθόδους διαχείρισης και πρόληψης του φυσικού γήρατος.

Στο πλαίσιο της έρευνας συγκέντρωσαν δείγμα DNA από 6.000 εθελοντές με ρίζες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική ώστε να εντοπίσουν και να παρατηρήσουν το γονίδιο IRF4, δηλαδή εκείνο που επιδρά κυρίως στο γκριζάρισμα των μαλλιών μας.

Όπως μας πληροφορούν, το φυσικό χρώμα της τρίχας οφείλεται σε χρωστικές ουσίες που παράγουν τα μελανοκύτταρα, τα οποία και εντοπίζονται στο θύλακα. Καθώς μεγαλώνεις τα μελανοκύτταρα φθίνουν την παραγωγή των χρωστικών και κάπως έτσι το μαλλί γίνεται γκρι κι εν συνεχεία άσπρο. Κι ενώ ειδικοί υποστηρίζουν πως περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό αυτή τη διαδικασία, οι εν λόγω επιστήμονες εστίασαν στη γενετική εκδοχή του πράγματος.

Το μυστήριο λύθηκε με την ταυτοποίηση του IRF4, το οποίο εντοπίστηκε στο 6ο χρωμόσωμα και όπως λένε η υπόθεση έχει πολύ ζουμί ακόμα, ειδικά σε μια περίοδο που το θέμα του γενετικού προγραμματισμού είναι τόσο ανοιχτό. Η ίδια ομάδα εντόπισε και τα γονίδια που σχετίζονται με το πάχος των φρυδιών μας, κάτι το οποίο σίγουρα ενδιαφέρει κυρίως τις γυναίκες.

Δες ακόμα: men

πηγή:askmen.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved