Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αν είσαι ο φίλος της με προνόμια, έτσι θα κάνεις τη σχέση σας να λειτουργήσει PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Men
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 05:34   

benΟι φίλοι με προνόμια (FWB) είναι ένας απ' τους πιο συνηθισμένους τύπους σχέσεων σήμερα. Κι ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι σε τέτοιες καταστάσεις το κλειδί είναι να τηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους «φίλους», μια νέα μελέτη έρχεται να το περιπλέξει κάπως το πράγμα.

Το πραγματικό κλειδί, λοιπόν, για μια τέτοια σχέση είναι να μπαίνουν όρια, να εκφράζονται οι προσδοκίες της κάθε πλευράς αλλά και να είσαι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο να επενδύσεις τελικά παραπάνω απ' ό,τι σε μια «τυπική» σχέση.

Ομάδα ερευνητών απ' το πανεπιστήμιο του Ντένβερ μελέτησε 171 φοιτητές (52 άντρες, 118 γυναίκες και ένα άτομο αγνώστου φύλου) που είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο με κάποιο φιλικό τους πρόσωπο. Τους ρώτησαν μεταξύ άλλων πόσο συμφωνούν με φράσεις όπως:

>Τείνω να σκέφτομαι πόσο τα πράγματα μας επηρεάζουν ως ζευγάρι περισσότερο απ' ό,τι εμένα ως άτομο.

>Νιώθω καλά να κάνω θυσίες για τον FWB σύντροφό μου.

>Θα δυσκολευόμουν να βρω ένα ιδανικό FWB σύντροφο αν αυτό τελείωνε.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η σεξουαλική ικανοποίηση είναι σημαντική, αλλά ότι δεν είναι το μόνο που μετράει. Πέρα απ' το σεξ τα άτομα που συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ζευγάρι έκαναν κάποιες θυσίες για το καλό της σχέσης τους και δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με την εύρεση κάτι καινούργιου, ήταν πιο ευτυχισμένα σε τέτοιες σχέσεις.

Τι πάει στραβά

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, ένας απ' τους βασικότερους λόγους που δεν λειτουργεί πάντα μια τέτοια σχέση είναι ότι οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στην ίδια φάση.

Έτσι, απ' τη μια πλευρά το σεξ και η έλλειψη δέσμευσης λειτουργεί θετικά για κάποιους ενώ οι μη ξεκάθαρες προσδοκίες και η κακή επικοινωνία έχει αρνητικό αντίκτυπο σε άλλους.

Πώς θα λειτουργήσει

Σύμφωνα με τους μελετητές το κλειδί είναι να φέρεσαι στον FWB σύντροφό σου όπως σε ένα πολύ καλό σου φίλο. «Δείχνει μεγαλύτερο ποσοστό επένδυσης στη σχέση» εξηγεί η Jesse Owen, επικεφαλής της μελέτης. «Όταν οι άνθρωποι φέρονται έτσι ο σύντροφος – φίλος με προνόμια τείνει να είναι καλύτερος. Τείνουν να έχουν λιγότερους καυγάδες».

Δες ακόμα: men

πηγή:askemen.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved