Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
5 φόβοι που σε κρατούν single PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Men
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 04:17   

singleΠολύ συχνά ακούς ανθρώπους να παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν “καλές γυναίκες” ή “καλοί άντρες” εκεί έξω στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι παραμένουν single.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι για σχέση, βρίσκουν αναπόφευκτα κάποιον κατάλληλο. Οι υπόλοιποι, απλά, τρέφουν ενδόμυχα τους παρακάτω φόβους.

Ο φόβος της απογοήτευσης

Ο φόβος της ερωτικής απογοήτευσης είναι ο πιο συνηθισμένος φόβος που κρατά πολλούς single, ακόμα και αν αυτοί έχουν κάθε τόσο παρέα στο κρεβάτι τους... Ο φόβος αυτός κάνει κάποιον αδρανή σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε κάτι όμορφο, ώς μηχανισμός αυτοπροστασίας από κάτι που μπορεί να τον πλήγωνε ή να τον απογοήτευε. Δυστυχώς, οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να μας πληγώσουν είναι αυτοί που θέλουμε περισσότερο, επειδή αυτοί πληρούν πραγματικά τα (βασικά) κριτήρια μας. Φέροντας το φόβο της απογοήτευσης στερούμε απ'τον εαυτό μας την πιθανότητα να καταλήξουμε με ένα τέτοιο ταίρι.

Ο φόβος της δέσμευσης

Ο φόβος της δέσμευσης είναι ο πιο συχνός φόβος στους άντρες, μιας και τον τροφοδοτεί η ανάγκη για ελευθερία, την οποία οι γυναίκες προσπαθούν, συχνά, να στερήσουν από εκείνους λόγω της δικής τους ανάγκης για επιβεβαίωση και ασφάλεια. Συχνά, τον φόβο αυτό υπερνικά η ανάγκη για συντροφικότητα και συνεργασία, και όταν βρεθεί μια γυναίκα που είναι κοντά στα ιδανικά ενός άντρα, τότε ο φόβος μετατρέπεται σε ένστικτο κατάκτησης και ο άντρας προσανατολίζεται εκούσια προς το ενδεχόμενο σχέσης. Απ'την άλλη όσοι αποφεύγουν πεισματικά τη δέσμευση υπερεκτιμούν την ιδέα της (σεξουαλικής) ελευθερίας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν τα συναισθηματικά τους κενά.

Ο φόβος της έκθεσης

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να εκφραστούν συναισθηματικά, ή να φανούν ευάλωτοι στις ερωτικές τους σχέσεις. Προκειμένου, λοιπόν, να αμυνθούν απέναντι σε κάθε ενδεχόμενη απειλή της συναισθηματικής τους ασφάλειας δίνουν την εντύπωση ότι είναι κλειστοί σαν άνθρωποι, ή όχι πολύ κοινωνικοί και ευχάριστοι. Χτίζουν, δηλαδή, έναν τοίχο προστασίας ώστε να κρατήσουν τον εαυτό τους σε απόσταση από οποιαδήποτε περίσταση απαιτεί την έκφραση των συναισθημάτων τους. Ο φόβος της έκθεσης προκύπτει συχνά από τον φόβο της απογοήτευσης.

Ο φόβος της ρουτίνας

Αν η τελευταία σχέση κάποιου, τον κούρασε σε βαθμό ψυχικής εξάντλησης, τότε είναι επόμενο αυτός ο άνθρωπος να μην έχει πλέον την ίδια διάθεση να βρεθεί ξανά σε σχέση. Οι κακές εμπειρίες προβάλλονται σαν ταινία όταν κανείς σκέφτεται πως θα μπορούσε να εξελιχθεί το κάθε επόμενο του φλερτ, και γι'αυτό συχνά οι άνθρωποι σαμποτάρουν τέτοιες καταστάσεις με κακές συμπεριφορές προκειμένου να μην φτάσουν στο σημείο να μπλέξουν με άτομα που ενδέχεται να τους υποβάλλουν στις ίδιες ψυχοφθόρες εμπειρίες που έζησαν στο παρελθόν.

Ο φόβος της επιτυχίας

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, πολλές φορές, οι κακές εμπειρίες μοιάζουν η ζωή μας όλη, και κάθε τι όμορφο φαίνεται σαν παγίδα που θα μας προσγειώσει απότομα κάποια στιγμή. Δεν εμπιστευόμαστε το σενάριο της ευτυχίας, ή της επιτυχίας μιας σχέσης και αναλωνόμαστε σε αρνητικές σκέψεις σχετικά με την πορεία της ζωής μας, ή κάθε μελλοντικής μας σχέσης. Ακόμα και όταν βρούμε κάτι καλό, το γεγονός ότι δεν προβάλει κάποιο ανησυχητικό στοιχείο μας κάνει σκεπτικούς και συχνά μας οδηγεί στο αυτο-σαμποτάζ, ώστε να βγουν αληθινές οι φοβίες μας...

Δες ακόμα: men

πηγή:manslife.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved